På plats i Halmstad

I morse rullade jag in med hyrbilen till Halmstad för att starta termin 2 av studierna. När jag klev ur bilen översköljdes jag av blandade känslor, mycket förmodligen för att jag inte sovit sen morgonen före, men likväl viktiga. Det är andra gången jag ställer mig frågan "vad gör jag här?", och några bra svar på det har jag faktiskt inte. Jag gillar förändringar generellt, men att lämna all släkt och vänner och flytta ner i januari var påfrestande (min syster studerade då i halmstad och bodde några mil söderut, men nu flyttar de dessvärre upp). När jag kom ner idag så var det med vetskapen att jag nu är ensam, förutom mina härliga kursare då, här nere. Försökte sova några timmar på morgonen men känslorna gick i berg- och dalbana så det blev mer dvala. Då jag hade hyrbilen till kl 16 så gjorde jag sånt som jag brukar göra för att få perspektiv på saker och ting, jag åkte omkring helt planlöst. Kikade lite på nollningen, åkte ut till Biltema å köpte en cykel, handlade mat i flygstaden etc etc. Jag har många gånger undrat varför jag inte tog Örebro, eller Uppsala som studieort eftersom det skulle innebär en lagom tågresa hem till Örnsköldsvik under en långweekend, men från Halmstad är det inte så bara, både kostnadsmässigt och tidsmässigt.  
Å andra sidan tror jag att det kan vara en nyttig erfarenhet, och jag vet ju att det kommer släppa om ett tag, det gjorde det i våras också och då var känslorna än starkare. Nej det där med känslor är svårt, man försöker tänka rationellt men ändå har man den där "paniken i bröstet" oavsett hur positiva tankar man än tänker. Nu ikväll har jag dock fått varva ned med lite vin och Ulf Lundell och då fått lite perspektiv på tillvaron. 
 
På tisdag börjar vi skolan, Samhälls- och beteendevetenskap som stöd för sjuksköterskefunktionen, och jag är rätt taggad på detta ämne. Har alltid gillat beteendevetenskap, men det återstår att se om just den delen passar in på mig, annars är det alltid bra erfarenhet. =) På måndag styrde vi ihop en liten reunion och ska iväg och äta på Wild West, kommer nog bli trevligt. 
 
Simma lugnt... För det tänker jag göra. Imorgon ska jag på actic och uppgradera mitt simkort så att det även innefattar styrketräning och simning på Halmstad Arena (det där med att bubbla i en bubbelpool efter simning är oslagbart). 
 
Avslutar med ett citat från min älsklingslåt och ledord för mitt liv just nu. "Gå ut och var glad din jävel, vad ska du annars ha allt det här till?" - Ulf Lundell

Välkommen tillbaka.

Så har nu tiden kommit för mig att återta studierna för denna termin, eller ja inte riktigt ännu eftersom jag börjar 1/9. Efter en välbehövlig paus från bloggandet känner jag mig heltaggad att komma igång med detta också, och nu är den första "oskuldstiden" över när det gäller detta så nu växlar vi upp tillsammans inför terminen. Jag lovade tentabilder, det har jag glömt bort så jag tar på mig det och lovar bättring.
 
På torsdag 27/8 hämtar jag upp min hyrbil för resan ned igen. Det känns som att det var en evighet sen jag skrev att jag skulle hämta bilen och ÅKA UPP för sommaren. Men nu har tiden kommit att få återvända och jag ser fram emot att få fortsätta det jag började i våras. Lagom nervös känner jag mig för VFU (praktiken) som kommer i november, först då tror jag att jag kan börja få en bild av hur det kan vara. Jag hoppas såklart att den kommer vara givande och verkligen berätta för mig att "du har gjort helt rätt val". 
 
Sen kommer alla de här vanliga löftena inför hösten, börja träna, dricka mindre, äta bättre etc etc. Personligen kommer jag dock ta upp simningen, som jag älskar, och försöka varva den med träning någon gång i veckan. Jajust, jag har ledsnat på att promenera till skolan vareviga dag så när jag kommer ner är det jag som köper en cykel. :D Det underlättar transporten också till andra nöjen. Förutom träningen så har jag en hel del att arbeta med inom mig själv och nu när jag kunnat sätta ord på det så kanske det blir lättare.. Men detta kommer inte bli en blogg angående personlig utveckling i första hand, så var inte oroliga. ;)
 
Jag hoppas att de som börjar första terminen nu, och kanske läst min blogg, får en grym start och jag hoppas att jag isåfall kunna förmedla en relativt intressant bild av ssk-utbildningen. :=)
Fler blogginlägg kommer när jag kommit ner igen.

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg