Tips på bloggar?

Tidigare så tipsade jag om diverse bloggar som jag brukade läsa och sen dess har listan vuxit lite så jag tänkte lägga till några länkar till. Dessutom vill jag gärna ha tips på fler bloggar från ssk-studenter, eller läkarstudenter för den delen.. =) Så kommentera om ni har några på lager.
 
Nytillkomna:
  • Disputeradsjuksköterska: Föreläsare, handledare, forskare, sjuksköterska. Intressant att se det från den "andra sidan" av utbildningen.
  • Missmedic: Sjuksköterska på en oljerigg. Uppdateras lite nu och då, kul med en inblick.
  • Emilsmorsatillmax: Namnet på bloggen kanske inte antyder ssk-student men hon började nu i januari. Kul att följa någon från termin 1, se hur förväntningarna liknar ens egna från den tiden. =)
 
Standardtipsen är som vanligt:
  • Blivandessk: Inspirationen till denna blogg. Snart klar sjuksköterska.
  • Ssk-Julia: Uppdateras inte lika frekvent nuförtiden men kul att kolla i arkivet. Snart också klar sjuksköterska.
 
För övrigt var det en trevlig kväll igår, även om huvudvärken verkade komma from the devil himself i morse. =)

Föreläsningar i Varberg

Vi har några föreläsningar i Varberg under den här kursen, typ 3-4 stycken. Jag förstår ju att man ibland måste ha gemensamma föreläsningar t.ex. när det är en gästföreläsare eller liknande, och att dessa kan förläggas till Varberg pga platsbrist i Halmstad. Så ur den synvinkeln har jag ingenting emot det, förutom att det är mer bekvämt när det är i Halmstad.
Det jag är emot är priserna på tågbiljetterna, det kostar 300:- t o r att åka till Varberg. En tågbiljett kan ibland vara billigare till Göteborg liksom. Detta gör ju att jag måste ta ett beslut om vilka typer av föreläsningar som kan vara värd att gå på. Hittills har jag hittat en föreläsning som jag isåfall kommer att åka till, de andra läser jag hellre till via powerpoint och litteraturen. Fattar inte varför man inte anammat detta med videolänk fullt ut, släng upp en webbkamera som filmar föreläsaren liksom. Idioti.

Nu kanske det är så att jag kan åka med någon som ska köra bil dit och betala en betydligt mindre slant till bränslet. Får se hur det blir med det.

Utekväll

Ikväll blir det en krogrunda med en kompis. Att det kan skilja sig så mycket från ens hemstad mot Halmstad när det gäller sånt här. Jag är uppvuxen med att man går ut, och då oftast går på ett ställe (för de tar inträde och det finns inte så många ställen att gå ut på, haha), och stannar där resten av kvällen.

I Halmstad, och säkert många andra lite större städer, kan man börja på ett ställe och dricka några öl samtidigt som man spelar lite biljard eller spelar pingis, sen kan man gå vidare till ett ställe där man sitter och snacka, tar en öl.. Går vidare på O'learys, som här nere är en sportbar (som det ska vara), och på den vägen är det. Ingen massa fylla och nattklubbar, bara en trevlig kväll.

Vi tänkte iallafall börja på Venezia pizzeria vid kl 20:00 och ta det därefter. Venezia har förmodligen de absolut bästa pizzorna jag nånsin testat, och jag brukar inte vara lättövertygad när det gäller mat. =)

Skolmässigt så har vi seminarium angående hjärnans sjukdomar på måndag, därefter går vi in på bröstorganens sjukdomar (vilket är det område som jag är mest intresserad av faktiskt),

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg