Bloggens framtid?

Under den senaste tiden, och kanske i viss mån redan i slutet av förra terminen, har jag funderat lite över hur bloggens framtid kommer se ut framöver (framförallt efter examen). Jag har ju märkt att frekvensen av blogginlägg sjunkit när jag är på vfu, mest eftersom det inte alltid finns saker som är intressanta att skriva om. Praktiken blir ju i viss mån ett arbete, och arbete tenderar att bli vardagligt med tiden. Bloggar av sjuksköterskestudenter som jag följt tidigare har vanligen i princip upphört när de tagit examen och börjat arbeta. Detta är nånting jag inser förmodligen kommer hända med den här bloggen också och kanske blir det dock så att jag skriver lite hur det är från början när man är nyexad sjuksköterska, men sen blir det nog mer glest med inlägg eftersom det förmodligen är tråkigt att sitta och läsa om att det mesta flyter på liksom.
 
Dock har jag lite planer om hur jag kan utveckla mig via andra plattformer (instagram är väl inte riktigt my cup of tea liksom) som exempelvis youtube. Nånstans vill jag kunna förmedla den teoretiska kunskapen jag har, och kommer få, tillsammans med den praktiska erfarenheten och sen paketera detta till något som kanske kan hjälpa andra studenter och sjuksköterskor.
Har ni några förslag på saker som ni skulle kunna tänka er att följa i framtiden så får ni jättegärna lämna en kommentar. 
 
 

IVA

Har nyss kommit hem från ett kvällspass dag tre av åtta på IVA. Första två dagarna gick jag med undersköterska och framöver går jag med sjuksköterska. Fick en väldigt bra sjuksköterska idag som verkligen tog sig tid att förklara och diskutera olika saker med mig. Fick lära mig en hel del om dialysmaskiner och liknande. Mycket handlar om att observera så jag försöker insupa så mycket som möjligt om arbetsplatsen, arbetsuppgifterna, patienterna, tillstånden, maskinerna etc etc. 
 
Intensivvård har funnits på min agenda efter det att jag i princip la narkosplanerna på is. Nu har jag fått chansen att få en första inblick i en avdelning som jag kanske skulle kunna tänka mig arbeta på i framtiden. Men inte just nu. Jag har mer eller mindre satt helfokus på onkologi och det är även där jag kommer försöka komma in i första hand efter studierna.
Detta är något som vuxit fram mer och mer sen jag var på intervju där i somras och sammantaget så har jag fått en så pass positiv känsla av avdelningen som så att jag ställt in fokus dit. Jag är dessvärre en sån som får tunnelseende när jag bestämt mig, så alla influenser jag tar in nu avseende potentiella arbetsplatser läggs liksom i bakhuvudet. Men det är som sagt ingen omöjlighet att jag hamnar på andra avdelningar eller andra specialistutbildningar i framtiden, det återstår att se.

Sammanfattning psykiatri

Tänk vad tiden går fort nu. Jag har redan avklarat 3 veckor inom den första praktiken, sånär som på en dag eftersom jag kör slutbedömning och kvällspass på fredag. Psykiatrin är den placeringen hittills jag känt mig väldigt ambivalent till. Tidigare placeringar har jag verkligen trivts bra och känt att jag skulle kunna arbeta inom detta, men inom detta område känner mig sjukt omotiverad. Däremot inte sagt att jag inte lagt ner tid på att verkligen sätta mig in i det, men det visade sig inte vara något för mig. Jag kommer dock ta med mig vissa delar inför framtiden, och om detta skrev jag i ett tidigare inlägg.
 
På måndag eftermiddag börjar placeringen på IVA och den ser jag fram emot. Förhoppningsvis kan jag ställa om mentalt och få tillbaka motivationen. Som vanligt vill jag vara förberedd så jag har lånat en bok om omvårdnad vid intensivvård, mest för att jag iallafall vill ha en liten inblick i det teoretiska. T om jag förstår ju att man inte kan läsa in en hel specialistutbildning på en vecka. :P
 
Har även idag varit i kontakt med vårdförbundet och fått lite tips om Västerbottens läns landsting och löneförhandlingar, vilket innebär en del tips och trix. Finslipar på mina argument om lönen bland annat nu. Råder er att ta kontakt med dem innan ni går ut och söker jobb också.
 
 
 
Fick en frågan via kommentarerna om studietips till anatomi och fysiologi. En hel del tips har jag skrivit tidigare under den här.
 
Gällande anatomin så gjorde jag en egen quiz för många av dessa under den här länken

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg