Tenta 2 och 3 check

Så var tenta 2 och 3 avklarad, Anatomi och Fysiologi 1 dvs. Kändes riktigt bra, bör få 100 % på anatomin om jag inte missat något som ger avdrag.
Fysiologin kände jag mig väldigt säker på förutom någon rätt eller fel-fråga som jag vet jag svarade fel på samt kommer jag nog inte få full pott på en förklarande fråga angående motoriska enheter. Kanske kan jag väga upp detta på den muntliga delen på tisdag? Förhoppningsvis.

Det blir glad-öl idag med några klasskompisar. Grilla och kika någon majbrasa, lite halvkasst väder ute just nu men det ska bli uppehåll under kvällen.
Trevlig valborg. =)
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Tenta, Utbildning, högskolan i halmstad, sjuksköterska, sjuksköterskeutbildning

Taggar inför tentan

Imorgon är det dags för tentan då, på valborg och allt. Antingen blir det gladöl, eller gravöl på kvällen.. Någon form av öl blir det iaf. :)
Känns riktigt bra faktiskt, kollar igenom mina mindmaps. Var på "resurstiden" på skolan idag där man fick möjlighet att ställa lite frågor till läraren, var väl inget som jag behövde veta eller som jag blev klokare av men något jag irriterade mig över var våran studiebok som är riktigt dålig på sina hålla. Anatomi och fysiologi för sjuksköterskor och annan vårdpersonal heter den och jag vet inte hur vanlig den är på de olika lärosätena men faktum är att den blandar och ger något kopiöst. Den blandar ihop uttryck och är allmänt otydlig på vissa ställen, men på andra ställen är den relativt bra. Jag rekommenderar verkligen er framtida studenter att satsa på en engelsk variant också, för de skriver väldigt mycket och verkar uppdateras snabbare. Nackdelen är väl att den är på engelska för er som har svårt, men har man båda kan man ju alltid jämföra och försöka lista ut vad de skriver.
 
Detta blir tenta nr 2 för mig, nu vet man ju hur det fungerar och lite grann hur mycket man ska svara för att få poäng och vad som inte ger poäng/minus. 
Cirka 1 månad kvar innan jag hämtar ut min hyrbil och beger mig av till Norrland igen över sommaren. Hur mycket jag än trivs här så börjar man längta till sommarlivet och närheten till nära och kära, ska bli kul att komma upp igen.. Och jag som älskar att köra bil har inte kört en meter sen i januari, bara att köra ~100 mil är ju trevligt i sig. :D
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Tenta, Utbildning, högskolan i halmstad, sjuksköterska, sjuksköterskeutbildning

Homestretch

Nu är det bara sista kurvan innan målgång, dvs tentan, på torsdag. Vi har ingenting inplanerat på schemat, förutom en frågestund med lärarna på onsdag, så vi kommer träffas några imorgon och gå igenom lite mer av tentorna. Själv känner jag att jag har tillräcklig koll på allting nu så för mig blir det bara att repetera detta genom att förklara och ställa frågor till andra. :)

Efter Anatomin och fysiologin-tentant är det en muntlig examen tisdagen efter vilket innebär att det är 70 % av den totala bedömningen som ligger till grund för om du blir godkänd eller ej. Har aldrig haft en muntlig examen men nån gång ska vara den första, efter den hoppar vi raskt över till fysiologi 2 vilket handlar mer om immunsystemet och läkemedel. I fysiologi 2 kommer vi ha en tenta 18/5 och sen avslutar vi terminen med en skriftlig och muntlig tentamen inom famrakolgi 4/6.
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Tenta, Utbildning, högskolan i halmstad, sjuksköterskeutbildning

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg