Legitimerad =)

Efter ett argt mejl till Socialstyrelsen så kom till slut beslutet, 16:45, och jag kan från och med nu titulera mig som legitimerad sjuksköterska. :D

Nästa vecka kör vi som sagt, och jag har beställt en onkologibok och palliativ medicin som jag har börjat läsa. Tänkte att jag skulle ta denna vecka och verkligen sätta mig in i detta område, men självklart kommer man ju lära sig med tiden och andra saker man vill läsa.

Har spanat in en del kurser på distans som ser intressanta ut, men jag sökte inga denna terminen eftersom jag verkligen vill fokusera på att komma in i yrket. Men lite spänd är man allt. Inte över att vara ny på jobbet, för det har jag varit många gånger, utan att vara ny i en profession. Det följer ju ett helt annat ansvar i samband med legitimationen också. Men spännande också. Kommer säkert skriva lite mer inlägg framöver när jag har tid och ork. ;)

Snart börjar det

Har precis kommit hem från en mycket trevlig resa till Taurito, Gran Canaria, som jag fick av min mamma i kombinerad 30-årspresent, julklapp och examenspresent. Åkte förra lördagen och kom hem igår. Känns väldigt skönt att ha kommit iväg på lite riktig semester innan allvaret sätter igång. Nu när man börjar jobba heltid så kan man ju börja planera flera resor, skulle vara skönt att åka iväg en vecka omkring januari eller februari varje år som komplement till sommarsemestern.
 
Det finns dock ett moln på himlen som gör mig förbannad, och det är den här förbannade myndigheten Socialstyrelsen. Jag skickade in min ansökan om legitimation och betalade för denna 29/12. Två veckor senare (11/1) får jag ett mejl om att en handläggare påbörjat min ansökan... Och sen dess är det helt tyst från dom. De önskar inga kompletteringar eller någonting överhuvudtaget. Samtidigt ser jag i vissa fb-grupper att det finns personer som ansökt 15/1 och redan fått sin legitimation, vissa redan efter 4-5 dagar. Helt sjukt är det och på tisdag, när de har telefontid, så ska jag ringa och skälla ut dom. Helt oacceptabel handläggningstid och jag kommer då yrka på att få tillbaka en del av det jag betalat samt att de prioriterar mitt ärende. Men det sitter väl nån stel jävel där och svarar på tisdag, men då får man väl dra det vidare till nån chef. Ju mer jag tänker på det, desto mer förbannad blir jag.
Enda tänkbara anledningen jag kommer på är att det blev en driftstörning mitt på hållet, och att mitt ärende isåfall fallit mellan stolarna. Förstod nästan att det gick liiiite för bra med allting, klart att sista anhalten ska jävlas. 1 månads handläggningstid för mig, och 4 dagar för andra... Det är inget jävla turordningssystem som ni så fint skriver om på eran hemsida, sen att den hemsidan är totalt värdelös och inte går att logga in på är en annan sak. 
 
 

Sjuksköterska

Ja, vad ska man säga egentligen? Förutom att jag numera inte behöver kalla mig sjuksköterskestudent, utan istället sjuksköterska. Efter tre års studier är jag äntligen färdg.
 
I torsdags åkte jag och min mamma ned till Halmstad en sista gång. och på fredagen var det så dags för den stora dagen. Jag vet att jag inte hade några egentliga förväntningar men vi började iaf med en skål på KTC vid åttatiden på morgonen, där jag även kunde dela ut alla broscher. Därefter samlades vi i ett av husen på skolan och minglade med lärarna fram tills det var dags för skålen. Så kom då klockslage då vi radades upp utanför Baertlingsalen och skulle tåga in, och jag hade faktiskt fortfarande inga speciella känslor. Men så tågade vi in till tonerna av Lalehs "Goliath" och halvvägs ned för trapporna så slog det mig "Alla de här personerna är här för våran skull".... Det var första gången det tårades i ögonen. Sen satte vi oss och en av våra första lärare hade ett form av tal, som i sin tur liknade en vanlig föreläsning under vår första termin. :D Därefter följde en trevlig ceremoni med tal från både varberg och Halmstad (våran talare  var såklart bäst), stipendieutdelning (tyvärr inget för oss, men grattis till våra halmstadkursare som fick priset), broscpåtagning och därefter utmarsch till tonerna av Heroes av Måns Zelmerlöw. Nog har jag aldrig haft någon relation till Lalehs låtar (även om de såklart är bra), eller Måns Zelmerlöw... Men numera har jag ett minne kopplat till detta. Sen följde några känslosamma minuter efteråt när anhöriga kom ut, och jag brukar vanligtvis inte bli rörda.. Men nu var det svårt att hållla sig... Det tråkigaste under hela ceremonin var dock på väg att hända, att till slut säga hej då till alla härliga kursare jag lärt känna under alla dessa år... Men nu är vi inte studenter längre, nu är det dags att omsätta allting till praktiken. :)
 
Kvällen avslutades sedan på Pios Matsal och Bar (i Halmstad), vilken jag starkt rekommenderar. Var så pass mysigt att vi satt där i fyra timmar. Lördagen följdes av lite god mat och avsked från en kursare som jag varit med väldigt mycket, och idag var det hemresa igen.
 
Efter den här helgen så känner jag att jag har tömt ut mitt känsloförråd, jag känner mig helt tom. När det slog mig att allting faktiskt var slut (I utbildningen) så kände jag oerhörd sorg. Sorg över att examen gick så snabbt, studierna så snabbt, allting så snabbt.... Och ändå handlar det om på vilket sätt man tar tillvara på sin tid i livet.
Nu sitter jag iallafall här och är färdig sjuksköterska, efter en enormt rolig helg i Halmstad. Jag har bestämt att åka ned igen i sommar iaf för att träffa några i klassen.

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg