So it begins

Kommer som sagt bli sparsamt med blogginlägg nu på ett tag. Dels pga C-uppsatsen, men även för att min mamma kommer ner och hälsar på en vecka fr.om. imorgon. Hursomhelst så påbörjade vi examinationskursen i måndags genom en halvdags-introduktion. Därefter satte vi igång med att söka artiklar till vår bakgrund, något som visade sig vara svårare än vi trodde. Vi sökte hejvilt på både resultat- och bakgrundsartiklar, varvid vi skulle behöva läsa 200 abstract bara för bakgrunden.
 
Efter en stund började vi fundera om vi gjorde fel och till slut började vi förstå hur vi skulle söka bakgrundsartiklar, dvs inte alls på det sättet vi sökte resultatartiklar. Bakgrunden ska bara ta tidigare forskning och förtydliga saker som kan vara av vikt att veta i resultatet, och då kunde vi börja specificera sökningen. Så nu börjar vår bakgrundsdel ta form. 
Imorgon är vårat första handledningsmöte, och det är egentligen först då vårat syfte blir godkänt. Vilket jag verkligen hoppas, för detta är oss veterligen ett stort problem inom geriatriken (smärta). Men vi har en backupplan om hon inte godkänner det.
 
På fredag ska Inledningen, Problemformuleringen, Syftet och så mycket vi hunnit på Bakgrunden lämnas in inför manusseminariet vi har nästa onsdag. Tycker det är riktigt bra att vi har vissa deadlines för delar av arbetet, så man snabbt kan se hur mycket man minst förväntas vara klar med till vissa delar. Plus att vi kommer få inputs, förutom handledarens, vid varje manusseminarium för att styrka vårat arbetet. 
 
När jag tänkt på denna kurse under utbildningen så har jag undrat hur det är tänkt att man ska klara den. Inte tänkte jag på att vi faktiskt får en hel del hjälp för att vi ska klara kursen. =)

Arbete och party

Ja, inte samtidigt såklart. :) Men jag fick i förrgår veta att jag var välkommen tillbaka till akutmottagningen för arbete i sommar. Det var väldigt skönt att få veta att jag nu inte behöver söka något annat, som ni vet så gillar jag att planera. Det möjliggör också att jag inte behöver hålla lika hårt i mina sparade pengar, så nu kan jag handla sånt som jag behöver men hållit inne på. 
Det ska bli riktigt intressant att se hur det kommer vara att arbeta andra sommaren, hur mycket jag lärt mig från min 10-veckorspraktik. Jag skrev ju tidigare att arbetet på akuten gav mig väldigt mycket inför min praktik, så nu får vi se om det även är omvänt. ;)
 
Ikväll ska jag och några kursare träffas och ha trevligt. Blir skönt att få göra något roligt såhär helgen före examinationskursen börjar. Får se om det blir någon utgång. 

Examination vetenskaplig teori och metod II

Denna kursen gick i ett flygande fläng måste jag säga. Fem veckor har redan gått av den här kursen och vi avslutade kursen med en begreppsanalys som vi presenterade idag. Vi fick även veta vilka våra handledare var, samt examinator. Jag och min skrivkompis, tillsammans med ett till skrivpar, fick en handledare som är ny på Högskolan (kommer tydligen från Karlstad Universitet senast). Detta tror jag kan bli riktigt bra eftersom det 1) är en person som kommer från ett universitet (kanske lite annorlunda upplagt) och 2) hon är helt ny i denna kontext. Kanske blir handledare "indoktrinerade" i hur det alltid varit på Högskolan i Halmstad (ingen skugga ska falla över dem, detta är bara sånt jag spånar kring) och kanske kan det bli bra med lite nyta tankegångar också. Eller så blir det kasst, det återstår att se.
 
Imorgon kommer vi att sätta oss och kika på lite filmer (fick tillgång till bra filmer om hur det är att söka i Cinahl och liknande från Linnéuniversitetet) samt börja kolla hur vi ska lägga upp arbetet. Typ strukturen, probleminventering, frågeställningar etc etc. Det känns lika bra att börja redan nu eftersom i mitten av nästa vecka kommer min mamma ned, så vi vill får bortgjort så mycket som möjligt så att vi slipper sitta heldagar de dagar hon är här (blir mest troligt halvdagar då). Känns ändå intressant på något sätt, är toktaggad inför äntligen få sätta igång med det beryktade examensarbetet. Om jag får gissa kommer nog själva bloggskrivande bli lite mindre av under kursen, jag vet inte. Kommer nog försöka uppdatera med jämna mellanrum. Däremot tänkte jag försöka få in lite fler instagramposter, eftersom det går att lägga upp små dagliga uppdateringar utan att behöva skriva en massa text. Följ mig gärna där också. :) https://www.instagram.com/sjukskoterskestudenten/
 
Har skrivit klart mitt arbete angående smärta via Linnéuniversitetet, har bara en kamratgranskning kvar som ska vara gjort innan 23:59 idag. Jag skulle faktiskt, nån gång i framtiden, kunna tänka mig att arbeta inom ett smärtteam. Det är så intressant, och så grovt underskattat samt underdiagnostiserat problem. 
 
 

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg