Tentaplugg

Ja, det fick bli ett till inlägg om lite allt möjligt kände jag. Har idag suttit med en kursare och verkligen gått igenom allting om och om igen. Fastnade lite på att förklara syra-basbalansen men det ger mig ännu ett tillfälle att lära in min kunskap. Jag gillar när folk frågar mig saker eftersom det får mig en möjlighet att kontrollera att jag förstått det rätt, men även att man får lite annan input på hur man kan se saker och ting. 
 
Imorgon ska jag till Lund på något event angående ny sepsisforskning. Verkar bli både föreläsningar, mat och ett besök på labb. Ska bli intressant.
 
Vad händer annars i sommar då?
Jag kommer vara på akuten vid min hemort även denna sommar och nu känner jag att det ska bli riktigt intressant. Mest för att jag kunnat samla mina tankar angående förra sommaren då jag var novis och allting var nytt. Jag har även haft 10 veckors VFU som ger mig mycket erfarenhet, och nu även en kurs inom komplexa situationer. Svårigheterna blir nog snarare att kunna växla till att vara undersköterska. Det var lite konstigt i början av VFUn när jag hade kvar tänket som uska när jag skulle vara ssk. 
 
Jag kommer säkerligen intressera mig ännu mer kring vad som händer i kroppen hos patienterna som kommer till akuten, hur saker och ting hänger ihop med tillståndet. Jag har ju även fått med mig mer omvårdnadskunskap, och en god dos repetition, som jag kan applicera där det är möjligt. Givetvis får man ju göra det arbete som man är anställd för att göra, men förra året fanns det bra med tillfällen att även lära sig mer så.
Nu när jag arbetat en sommar redan så blir det en hel del nattpass märkte jag, mest för att de inte ville sätta nya vikarier på nattpass eftersom det är mindre personal då. Mig spelar det väl ingen roll egentligen, även om jag föredrar dagtid så går det bra även nattetid. Om inte annat så ger det mer pengar i plånboken. :)
 
I mitten av augusti ska jag till NUS (Norrlands Universitetssjukhus) och träffa chefer för Thoraxavdelningen, HIA/Kardiologen, Onkologen och Hematologen för att höra mig för lite grann. Ska bli spännande och se hur de jobbar, upplägg, etc etc, och kanske känns några (eller alla) tillräckligt intressanta för att kontakta dem igen när jag flyttat upp. Återkommer nog med ett eget inlägg i höst om hur det var på dessa möten.
 
 
Får se om jag skriver ett inlägg efter föreläsningen imorgon, kanske har det kommit något nytt som jag vill dela med mig. :)

Sammanfattning termin 5

Jag passar på att göra en sammanfattning av temrin 5 nu eftersom jag inte tror att det kommer bli så mycket mer bloggande nu under veckan som är kvar och under sommaren. Bloggen hamnar som vanligt på is under somrarna och jag tror inte denna sommar kommer vara annorlunda. Precis som förra året kommer jag återvända till min hemort och återigen arbeta på akuten... Nu är man ju "senior" som sommarvikarie där, vilket även syntes på schemat eftersom jag fick en hel del nätter. Förhoppningsvis blir det den här sommaren bra, att få börja jobba igen. För den här dötiden man har vid studier passar inte riktigt mig, jag blir väldigt förslappad och trött och grinig av att inte ha nån riktig struktur. Nåja, nu sammanfattar vi den näst sista terminen. Vill ni läsa mina "inför-tankar" så klickar ni här
 
  • Vetenskaplig teori och metod II: Första kursen för terminen och den kom direkt efter organisationskursen (som var den rörigaste hittills). Denna kursen gav i princip ingenting överhuvudtaget... Eller, det gjorde den kanske. Men man hade kunnat ändra upplägget så att den knöt an till ens uppsats mycket bättre (vilket jag såg att det skulle göra nu nästa termin, vilket är bra).
  • Smärta ur ett livsvärldsperspektiv: Läste jag på distans och det var en mycket bra kurs som jag kommer ha stor nytta av i framtiden (och jag fick ju den tillgodoräknad som sista kurs här också.) Kan rekommendera denna om man är intresserad av smärta och smärtbehandling.
  • Vetenskapligt arbete: DEN kursen, den som jag alltid haft framför mig och liksom definierar sjuksköterskeprogrammet.. Precis som jag misstänkte så innebar det hårt jobb och ibland nästan panikartat. Men vi lyckades ta oss igenom den och det har faktiskt gått en hel månad sen responderingen. Att uppsatsen är godkänd och publicerad har nog inte riktigt sjunkit in heller ännu, men den är iallafall klar och det är bara nedförsbacke nu känns det som. 
  • Omvårdnad vid komplexa situationer: Såg fram emot denna kursen och jag måste ju säga att vissa delar har motsvarat mina förväntningar och vissa inte. Har fått större förståelse för komplexa situationer men har inte satt mig ned och verkligen råpluggat inför tentan ännu. Tyvärr så har jag varit rätt skoltrött hela den här kursen  så det kan nog spela in.
 
Detta var alltså termin 5 och nästa termin är det sista terminen, känns helt sjukt.Imorgon, måndag och tisdag så kommer jag och 2 kursare sitta ned med tentor och kursmål etc etc för att verkligen lära in och förstå allt vi ska kunna. Nu kör vi ut på upploppet och avslutar med tenta nästa fredag, och nästan direkt efteråt går flyget upp till Norrland för att spendera sommaren.
 
Hoppas ni alla får en trevlig sommar och som sagt, bloggen kommer nog hamna i dvala nu fram till hösten. Until then, ciao!

Tillgodoräknad kurs

Loggade precis in i studentportalen och såg att jag fått smärtkursen jag läste på Linnéuniversitetet tillgodoräknad för smärtkursen som är den valbara kursen som vi väljer sist. Det lutar inte åt att jag kommer läsa den palliativa kursen med tanke på vad jag hört om den. Har ju sökt den på Linnéuniversitet till hösten, men kommer jag inte in så kan jag alltid läsa den vid ett annat tillfälle. För området är intressant.

Här prioriterar jag istället att i lugn och ro kunna packa och så i december och sen köra upp med allting. Blir hotell då under vår examinationshelg i mitten av januari, för även om jag kan ansöka om examinationen redan i december så kommer jag ju såklart fira med mina kursare... Annat vore konstigt.

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg