I princip klar

Ja, det måste jag nog kunna säga ändå. I det stora hela är vi faktiskt klar med uppsatsen. Vi har fram till 12/4 (första utkast till handledare och examinator) samt deadline 19/4 (som jag skrivit tidigare) på oss egentligen men vi blev klar mycket tidigare.
Det verkar som att ändå många i klassen börjar närma sig diskussionerna, och vissa har hunnit längre än andra. Ganska logiskt har de som fått byta syfte i början hunnit kortare än de som kunde köra från början, men jag är övertygad om att de flesta kommer hinna med detta i slutändan också.

Vi skrev iaf klart resultatdiskussionen igår och skickade den sen till handledaren. Hon hade faktiskt inte så mycket att anmärka på den, utan det var mer andra saker tidigare i uppsatsen som hon anmärkte på. I det stora hela var det faktiskt inte så mycket, så vi tog tag i detta igår och fixade ändringsförslagen. Idag skickar vi in arbetet till sista manusseminariet som ska vara på onsdag. I den kommer vi att opponera mot en annan grupps resultat- och diskussionsdel.

Det börja närma sig, men än så länge är det fyra veckor kvar till opponering och respondering. Vi kommer nu kraftigt dra ned på verksamheten. Nästa hållplats är att förbereda opponering till manusseminariet, och efter det så blir det ju givetvis så att vi kommer träffas och bearbeta uppsatsen efter manusseminariet om det som framkom på responderingen.
Sen blir det väl finslipningar lite nu och då tills arbetet ska skickas till examinator och handledare för bedömning om arbetet kan gå upp för examinering. :)

Känns iallafall skönt att arbetet nu börjar gå in på upploppet. Av alla kurser vi haft hittills så har denna varit den mest krävande psykiskt, samtidigt som det har varit kul i många perioder också.

Valbara kurser

Fick idag ett mail om att det var dags att välja vilken kurs man vill avsluta termin 6 med. Detta görs via antagning.se så jag fick ändra i min tidigare ansökan. Hursomhelst så avslutar man ssk-programmet i Halmstad (iallafall för alla som påbörjar ssk-programmet före 2018 då programmet görs om helt) med att välja bland tre kurser:
  • Omvårdnad med inriktning mot nutrition
  • Omvårdnad med inriktning mot palliativ vård
  • Omvårdnad med inriktning mot smärta och smärtbehandling
Kurserna är på 5 veckor, så 7,5hp, och är det absolut sista vi gör i termin 6. Eftersom jag redan läst en smärtkurs, och förmodligen kommer att läsa palliativ vård under hösten så valde jag nutrition. Två av kurserna är förlagda i Halmstad och en i Varberg. Dock är det inte garanterat att man får sitt val om det är många som söker en kurs, så jag fick lägga till Palliativ vård också (kommer jag bara in på den så får jag antingen välja bort den på Linnéuniversitet eller helt enkelt se om jag kan tillgodoräkna mig smärtkursen).

Ansökningen öppen

Förresten, glöm inte bort att deklarera... Jag trodde jag skulle få restskatt i år faktiskt eftersom jag trodde landstinget bara dragit 14 % skatt, visade att jag fick tillbaka rätt mycket pengar. Detta var ett bra tillskott som kommer lagom till påsken, fler fonder att köpa. :) 
 
Nu har det förvisso gått snart 10 dagar sedan ansökningsperioden öppnade för höstterminen och den är ju öppen till 18/4. Men om någon missat detta så är det läge att lägga in ansökningarna.. Hoppas ju såklart ni söker er till ssk-programmet. :)
Mina ansökningar för hösten ser ut såhär:
 
Palliativ vård är något vi kan välja till som sista kursen nästa termin, tillsammans med smärta och nutrition. Tanken är att jag kan välja nutrition istället på denna, så har jag läst alla tre områden som jag tycker är intressanta och kan hjälpa mig efter studierna. Då onkologi och hematologi är ett av områdena jag kan tänka mig att arbeta med så la jag den palliativa kursen högst upp, och sedan barn som anhöriga. Kan bli antagen till max två av dessa kurser. Det är ju inte ovanligt att det finns barn som anhöriga hos onkologpatienter, så det kan vara en bra kunskap att ha med sig.
 
Konflikter i arbetslivet ligger som tredje och det är inte säkert att jag kommer in på den. Kollade på statistiken och det krävdes ganska höga avklarade högskolepoäng. Nåväl, det är en intressant kurs eftersom konflikter i arbetslivet är något man kommer stöta på förr eller senare och att ha verktyg för detta känns bra.
 

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg