Hälsopsykologi

Precis klar med gruppuppgifterna inför hälsopsykologin, har inget seminarie om detta men vi ska träffas i gruppen och gå igenom dessa. Som jag tidigare sagt så hinner man knappt läsa klart och göra en uppgift innan man ska upp med nästa bok, intensivt. Nu i veckan är det pedagogik (som har haft en del utrymme under de skriftliga tentorna tidigare, även om vi har en muntlig så är ju kursen densamma varvid frågeställningarna rimligtvis bör vara desamma). En föreläsning kvar, och sen slänger man in en läkemedelsberäkningsföreläsning dagen innan tentan, trots att vi inte har lm-beräkning förrän kursen Kommunikation och relationer, konstigt. Kunde inte sova inatt iaf, grannarna runtomkring hade helt enkelt fått för sig att slå i dörrar och väggar lite sådär på måfå efter kl 2-4 på morgonen, så rätt grinig har jag varit idag. Längtar tills flytten, även om det är jobbigt. Imorgon (28/9) går ansökningstiden ut på den här lägenheten så jag förväntar mig väl en del samtal i veckan för att få visa upp den. Jag hoppas verkligen den som får lägenheten kan flytta in 1/11.

Det händer inte mycket

Inte haft något intressant att skriva om så inte blivit några inlägg denna vecka. Vi jobbar på med beteendevetenskapen, denna vecka fokus på traumatisk kris och idag hälsopsykologi (ännu ett ämne som är svårgreppbart). Sitter just nu och skriver en sammanfattning inför det artikelseminarium vi ska ha imorgon angående traumatisk kris. Tror jag nämnt det i tidigare inlägg men har valt en artikel som handlar om ofrivillig barnlöshet och den traumatiska kris den kan utlösa.

Just kriser och krishantering (även hälsopsykologi) är egentligen intressanta ämnen som jag skulle vilja ha som 15p-kurser så man kan få bättre verktyg att möta människor i kris, en 7,5p-kurs är väldigt intensiv med massor av böcker att läsa. Så fort man läst en bok så är det bara att ta upp nästa.

I helgen blir det att ta sig i kragen och gå på bibblan (jag vet, har sagt det alla helger nu men det har inte blivit av) och verkligen börja plugga in allt detta.
Nästa vecka är det pedagogik, läkemedelsberäkning (första föreläsningen) och sen en muntlig tentamen på fredag.

Praktikplats och ny lägenhet

Idag fick vi äntligen veta vilken avdelning praktiken skulle vara på, och jag måste säga att jag faktiskt är toknöjd med min placering. Avd 42, Hjärtsjukvård/HIA. "På avdelning 42 bedrivs hjärtsjukvård. Avdelningen har 20 platser med hjärtövervakning (telemetri). 6 av dessa platser är hjärtintensivplatser. Här utförs också akuta elkonverteringar. För de patienter som ska göra Angio/PCI finns 3 öppenvårdsplatser för förberedelser och eftervård"

Jag som vill arbeta inom akutsjukvård i framtiden får ju verkligen se det på plats i viss mån redan under första praktiken. Mycket nöjd.

Var och kollade på en lägenhet idag, som ni vet så trivdes jag väl inte så mycket i studentlägenheterna på gamletull med fester och likande. Har fått en tvåa vid högskolan högst upp i ett lugnt hyreshys. Enda nackdelen är eventuellt dubbla hyror men har sökt tilläggslån från csn för denna terminen iaf. =)

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg