Seg föreläsning

Jag tycker förvisso att man ska gå på alla föreläsningar man kan och när man väl går dit så tycker jag att man kan stanna tills den är slut, av respekt för föreläsaren. Självklart finns det ju saker i livet som man måste fixa med så det fattar jag också.
 
Däremot tycker jag föreläsaren har ett annat ansvar och det är att hålla föreläsningen relevant och intressant att lyssna på. Detta inkluderar exempelvis att man håller föreläsningstiden, har normalt med raster och inte spårar ut alltför mycket och talar om saker som inte är relevant. En anekdot kan ju dock liva upp en föreläsning och ge en bättre förståelse, det är inte det jag motsätter mig.
 
Vi har haft tre föreläsningar av en inhyrd föreläsare angående läkemedel och jag kan ärligt talat sig att ingen av dessa har gett mig nånting, förutom att jag blivit extremt less på slutet av alla föreläsningar. Idag drog vi över både tiden till lunch och när vi skulle sluta, 15 minuter på vardera. Kanske inte låter som mycket men står det en tid på schemat så är det det, hinner man inte med innan lunch så får man väl börja andra passet med att fortsätta. Det som händer är att iallafall jag koppalar bort någon minut innan 12 (om lunchen är då) och sen sitter jag bara och funderar över när personen ska sluta babbla. Tror ni det sker någon inlärning då? Knappast.
Sen att personen hade med mycket vi inte skulle kunna gör ju inte saken bättre.
 
Å andra sidan kan jag nog tänka mig att det är svårt att veta hur ens egen föreläsning är eftersom man själv får hålla på det något som man brinner för. Så det är nog en utmaning varje föreläsare har. Sen kan det nog vara svårt att veta hur mycket eller lite man ska tala om om ens expertis vida överstiger det som man ska lära ut.

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg