Seg föreläsning

Jag tycker förvisso att man ska gå på alla föreläsningar man kan och när man väl går dit så tycker jag att man kan stanna tills den är slut, av respekt för föreläsaren. Självklart finns det ju saker i livet som man måste fixa med så det fattar jag också.
 
Däremot tycker jag föreläsaren har ett annat ansvar och det är att hålla föreläsningen relevant och intressant att lyssna på. Detta inkluderar exempelvis att man håller föreläsningstiden, har normalt med raster och inte spårar ut alltför mycket och talar om saker som inte är relevant. En anekdot kan ju dock liva upp en föreläsning och ge en bättre förståelse, det är inte det jag motsätter mig.
 
Vi har haft tre föreläsningar av en inhyrd föreläsare angående läkemedel och jag kan ärligt talat sig att ingen av dessa har gett mig nånting, förutom att jag blivit extremt less på slutet av alla föreläsningar. Idag drog vi över både tiden till lunch och när vi skulle sluta, 15 minuter på vardera. Kanske inte låter som mycket men står det en tid på schemat så är det det, hinner man inte med innan lunch så får man väl börja andra passet med att fortsätta. Det som händer är att iallafall jag koppalar bort någon minut innan 12 (om lunchen är då) och sen sitter jag bara och funderar över när personen ska sluta babbla. Tror ni det sker någon inlärning då? Knappast.
Sen att personen hade med mycket vi inte skulle kunna gör ju inte saken bättre.
 
Å andra sidan kan jag nog tänka mig att det är svårt att veta hur ens egen föreläsning är eftersom man själv får hålla på det något som man brinner för. Så det är nog en utmaning varje föreläsare har. Sen kan det nog vara svårt att veta hur mycket eller lite man ska tala om om ens expertis vida överstiger det som man ska lära ut.

Stressad?

Hur lugn och fin jag än känner mig så verkar min kropp ändå vara stressad. Det är klart att detta är en intensiv kurs, plus att jag läser två andra samtidigt, men jag har följt mitt "pluggschema" och börjat i god tid. Jag känner att jag greppar allting och det är roligt... Men, jag tror inte mitt undermedvetna tycker om detta.

Det märks framförallt på sömnkvaliteten.. Somnar väl vid 22-23-tiden och kliver upp mellan 07-09 beroende på omständigheterna, men jag känner ju att jag är rätt trött under dagarna och jag vaknar ibland 2-3 gånger per natt... Så visst märks det att det är en intensiv kurs.

Nu är sportlovet slut här så då kanske man vågar sig till arenan och simma lite i veckan. Tycker det är skönt att få "simma av sig" samt få sitta och filosofera lite i bubbelpoolen efteråt. Sen tröttar det ut ganska bra också. :)

Röra till det

Japp, för nog fan blir det rörigt när 4 mediciner (två av vardera) har liknande namn för både diabetes och reumatiska sjukdomar.

Diabetes: 

  • Metformin
  • Sulfonureider
Reumatid artrit:
  • Methotrexat
  • Sulfasalazin
 
Dagens reflektion. =)

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg