Litet uppehåll

Det har inte hänt så mycket den senaste veckan, men har försökt hitta något att skriva om. Har väl hamnat i ett litet vaccum efter praktiken.
Vi har arbetat med fördjupningsuppgiften som vi ska presentera på onsdag förmiddag, vilket är examinationsuppgiften för kursen VFU 2. Vi valde ämnet sepsis, där vi märkte att kunskapen är rätt dålig ute i klinik vilket även backas upp av forskning. Så vi kände att det kanske kan göra någon skillnad och sprida kunskapen. Kommer nog lägga upp delar av arbetet samt lägga till lite eget stuk på detta även här på bloggen.

Läkemedelstenta på fredag, känns ändå helt okej. Bara hoppas man inte gör en tankevurpa då jag ändå kan teorin och formlerna för att räkna ut allting. Dock är det lätt att man råkar läsa nånting fel eller svara i fel enhet så är det kört.

Finito

Då var 18 veckor inom vården till ända, 10 veckors sommarjobb på akuten och 8 veckors praktik. Det var med blandade känslor jag stämplade ut för dagen. Skönt på ett sätt att man får träffa klassen igen och få gå tillbaka till att "bara vara" student några månader. Det kommer nog tag ett tag att smälta allting man varit med om, och kanske kommer man till en punkt där man får en överblick över hela praktikperioden. Tråkigt eftersom man lärt känna så många på avdelningen och liksom blivit en del av gänget, speciellt med handledarna. Vet inte om det det är för att jag har lätt att komma överens med folk, eller om jag haft tur att ha fått handledare som matchar mig bra... Men hittills har jag varit riktigt nöjd med båda mina placeringar. Framöver fylls dagarna av studier, och även om det är 100 % så sitter man långt ifrån dessa timmar och studerar. Vad ska man fylla dagarna med? Får försöka komma igång med träning och simning igen.

Hade hand om t1-studenten igår och jag tror och hoppas att hon tyckte det var en intressant dag. Det råkade vara väldigt lugnt på avdelningen just igår men hon fick en inblick i arbetet på sjukhuset, fick ta lite kontroller, hantera en PVK, hänga med på ronden etc etc. Sen blev det en timmes utbildning i hur man hanterar en subcutan venport (helt oplanerat eftersom jag inte visste att den skulle vara just den dagen på avdelningen). Att ha en student var även givande för mig, dels för att jag fick träna på undervisningsbiten men även för att man själv måste tänka till ett varv till när man ska göra något (exempelvis, "vad behöver jag veta om patienten för att kunna förklara detta för t1an") vilket gav mig lite infallsvinklar på saker och ting.

Härnäst följer ett läkemedelsberäknings-seminarium imorgon och nästa vecka har vi examinationsseminarium där vi ska presentera en specifik sjukdom från vår avdelning.

Nya kurser

7/11 börjar nästa kurs, Samhälls- och beteendevetenskap, och den känns väl sisådär intressant. Förhoppningsvis är den roligare och mer matnyttig än den första kursen vi hade inom detta, gillar att ha konkreta saker att arbeta med.
Har två pass kvar, måndag och tisdag, innan vfun är klar för denna period. Egentligen går denna kurs till 6/11 men de flesta har avklarat sina timmar nästa vecka. Det är dock bra för då kan man fokusera på den uppgift vi ska presentera på examinationsseminariet 3/11. Förutom detta har vi även sista tentan inom läkemedelsberäkning 4/11 (förutom de uppgifter som kommer på NKSE då).

Hoppade ju av extrakursen inom hälso- och sjukvårdsrätt då jag inte kände att jag hade tid till detta. Sökte några kurser till vårterminen istället som jag tycker verkar intressanta, vet dock inte om jag är behörig till den (tror dock det) och om jag har tillräckligt med HP för att kunna konkurrera om platserna, återstår att se.
Kurserna är iaf smärta ur ett livsvärldsperspektiv (vad det nu betyder) och vård av palliativa patienter.
Tredje kursen är nog mer intressant för mig själv, än för ssk-yrket i sig., men handlar om kost näring och hälsa. =)

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg