Snart börjar det

Har precis kommit hem från en mycket trevlig resa till Taurito, Gran Canaria, som jag fick av min mamma i kombinerad 30-årspresent, julklapp och examenspresent. Åkte förra lördagen och kom hem igår. Känns väldigt skönt att ha kommit iväg på lite riktig semester innan allvaret sätter igång. Nu när man börjar jobba heltid så kan man ju börja planera flera resor, skulle vara skönt att åka iväg en vecka omkring januari eller februari varje år som komplement till sommarsemestern.
 
Det finns dock ett moln på himlen som gör mig förbannad, och det är den här förbannade myndigheten Socialstyrelsen. Jag skickade in min ansökan om legitimation och betalade för denna 29/12. Två veckor senare (11/1) får jag ett mejl om att en handläggare påbörjat min ansökan... Och sen dess är det helt tyst från dom. De önskar inga kompletteringar eller någonting överhuvudtaget. Samtidigt ser jag i vissa fb-grupper att det finns personer som ansökt 15/1 och redan fått sin legitimation, vissa redan efter 4-5 dagar. Helt sjukt är det och på tisdag, när de har telefontid, så ska jag ringa och skälla ut dom. Helt oacceptabel handläggningstid och jag kommer då yrka på att få tillbaka en del av det jag betalat samt att de prioriterar mitt ärende. Men det sitter väl nån stel jävel där och svarar på tisdag, men då får man väl dra det vidare till nån chef. Ju mer jag tänker på det, desto mer förbannad blir jag.
Enda tänkbara anledningen jag kommer på är att det blev en driftstörning mitt på hållet, och att mitt ärende isåfall fallit mellan stolarna. Förstod nästan att det gick liiiite för bra med allting, klart att sista anhalten ska jävlas. 1 månads handläggningstid för mig, och 4 dagar för andra... Det är inget jävla turordningssystem som ni så fint skriver om på eran hemsida, sen att den hemsidan är totalt värdelös och inte går att logga in på är en annan sak. 
 
 

Arkiv