Sjuksköterska

Ja, vad ska man säga egentligen? Förutom att jag numera inte behöver kalla mig sjuksköterskestudent, utan istället sjuksköterska. Efter tre års studier är jag äntligen färdg.
 
I torsdags åkte jag och min mamma ned till Halmstad en sista gång. och på fredagen var det så dags för den stora dagen. Jag vet att jag inte hade några egentliga förväntningar men vi började iaf med en skål på KTC vid åttatiden på morgonen, där jag även kunde dela ut alla broscher. Därefter samlades vi i ett av husen på skolan och minglade med lärarna fram tills det var dags för skålen. Så kom då klockslage då vi radades upp utanför Baertlingsalen och skulle tåga in, och jag hade faktiskt fortfarande inga speciella känslor. Men så tågade vi in till tonerna av Lalehs "Goliath" och halvvägs ned för trapporna så slog det mig "Alla de här personerna är här för våran skull".... Det var första gången det tårades i ögonen. Sen satte vi oss och en av våra första lärare hade ett form av tal, som i sin tur liknade en vanlig föreläsning under vår första termin. :D Därefter följde en trevlig ceremoni med tal från både varberg och Halmstad (våran talare  var såklart bäst), stipendieutdelning (tyvärr inget för oss, men grattis till våra halmstadkursare som fick priset), broscpåtagning och därefter utmarsch till tonerna av Heroes av Måns Zelmerlöw. Nog har jag aldrig haft någon relation till Lalehs låtar (även om de såklart är bra), eller Måns Zelmerlöw... Men numera har jag ett minne kopplat till detta. Sen följde några känslosamma minuter efteråt när anhöriga kom ut, och jag brukar vanligtvis inte bli rörda.. Men nu var det svårt att hållla sig... Det tråkigaste under hela ceremonin var dock på väg att hända, att till slut säga hej då till alla härliga kursare jag lärt känna under alla dessa år... Men nu är vi inte studenter längre, nu är det dags att omsätta allting till praktiken. :)
 
Kvällen avslutades sedan på Pios Matsal och Bar (i Halmstad), vilken jag starkt rekommenderar. Var så pass mysigt att vi satt där i fyra timmar. Lördagen följdes av lite god mat och avsked från en kursare som jag varit med väldigt mycket, och idag var det hemresa igen.
 
Efter den här helgen så känner jag att jag har tömt ut mitt känsloförråd, jag känner mig helt tom. När det slog mig att allting faktiskt var slut (I utbildningen) så kände jag oerhörd sorg. Sorg över att examen gick så snabbt, studierna så snabbt, allting så snabbt.... Och ändå handlar det om på vilket sätt man tar tillvara på sin tid i livet.
Nu sitter jag iallafall här och är färdig sjuksköterska, efter en enormt rolig helg i Halmstad. Jag har bestämt att åka ned igen i sommar iaf för att träffa några i klassen.
#1 - - Blivandessk.blogg.se:

GRATTIS Sjuksköterskan!! :D

Svar: Tack så mycket. :-D
Kommer fortfarande ihåg hur långt bort denna dagen kändes när jag var på fältstudiedagen den där våren 2015.:-)
blivandeanessk.blogg.se

Arkiv