IVA

Har nyss kommit hem från ett kvällspass dag tre av åtta på IVA. Första två dagarna gick jag med undersköterska och framöver går jag med sjuksköterska. Fick en väldigt bra sjuksköterska idag som verkligen tog sig tid att förklara och diskutera olika saker med mig. Fick lära mig en hel del om dialysmaskiner och liknande. Mycket handlar om att observera så jag försöker insupa så mycket som möjligt om arbetsplatsen, arbetsuppgifterna, patienterna, tillstånden, maskinerna etc etc. 
 
Intensivvård har funnits på min agenda efter det att jag i princip la narkosplanerna på is. Nu har jag fått chansen att få en första inblick i en avdelning som jag kanske skulle kunna tänka mig arbeta på i framtiden. Men inte just nu. Jag har mer eller mindre satt helfokus på onkologi och det är även där jag kommer försöka komma in i första hand efter studierna.
Detta är något som vuxit fram mer och mer sen jag var på intervju där i somras och sammantaget så har jag fått en så pass positiv känsla av avdelningen som så att jag ställt in fokus dit. Jag är dessvärre en sån som får tunnelseende när jag bestämt mig, så alla influenser jag tar in nu avseende potentiella arbetsplatser läggs liksom i bakhuvudet. Men det är som sagt ingen omöjlighet att jag hamnar på andra avdelningar eller andra specialistutbildningar i framtiden, det återstår att se.

Arkiv