So it begins

Kommer som sagt bli sparsamt med blogginlägg nu på ett tag. Dels pga C-uppsatsen, men även för att min mamma kommer ner och hälsar på en vecka fr.om. imorgon. Hursomhelst så påbörjade vi examinationskursen i måndags genom en halvdags-introduktion. Därefter satte vi igång med att söka artiklar till vår bakgrund, något som visade sig vara svårare än vi trodde. Vi sökte hejvilt på både resultat- och bakgrundsartiklar, varvid vi skulle behöva läsa 200 abstract bara för bakgrunden.
 
Efter en stund började vi fundera om vi gjorde fel och till slut började vi förstå hur vi skulle söka bakgrundsartiklar, dvs inte alls på det sättet vi sökte resultatartiklar. Bakgrunden ska bara ta tidigare forskning och förtydliga saker som kan vara av vikt att veta i resultatet, och då kunde vi börja specificera sökningen. Så nu börjar vår bakgrundsdel ta form. 
Imorgon är vårat första handledningsmöte, och det är egentligen först då vårat syfte blir godkänt. Vilket jag verkligen hoppas, för detta är oss veterligen ett stort problem inom geriatriken (smärta). Men vi har en backupplan om hon inte godkänner det.
 
På fredag ska Inledningen, Problemformuleringen, Syftet och så mycket vi hunnit på Bakgrunden lämnas in inför manusseminariet vi har nästa onsdag. Tycker det är riktigt bra att vi har vissa deadlines för delar av arbetet, så man snabbt kan se hur mycket man minst förväntas vara klar med till vissa delar. Plus att vi kommer få inputs, förutom handledarens, vid varje manusseminarium för att styrka vårat arbetet. 
 
När jag tänkt på denna kurse under utbildningen så har jag undrat hur det är tänkt att man ska klara den. Inte tänkte jag på att vi faktiskt får en hel del hjälp för att vi ska klara kursen. =)

Arkiv