Opponering avklarad

Jajjemen, då var en av två delar avklarade. Vaknade i morse och var nervös till tusen, och det brukar inte hända ofta. Det berodde väl förmodligen främst på att detta var ett så nytt område för mig och även om vi fått träna på opponering de två tidigare kurserna också så var det något speciellt att gå upp för examination för första gången.. Eller ja, opponeringen. Saken är ju dock den att det är opponeringen som är det stora jobbet vid examinationsseminariet, som respondent sitter man bara och svarar på frågor. Även om det förmodligen är tufft att svara och bli granskad så är man ju redan insatt i sitt i arbete och kan förmodligen svara på de flesta frågorna (återkommer med mina upplevelser efter fredagen :D). Som opponent ska man läsa in sig på ett arbete och sen försöka kritiskt granska det. Plus att man även ska sammanfatta arbetet med egna ord, ja allt är väldigt stringent upplagt. Men det var kul iaf, även om de första minuterna innebar att man var torr i munnen. Sen släppte det och vi körde på. Vi försökte hålla ett gott klimat och jag hoppas respondenterna också tyckte det. Själva opponentskapet blev godkänt och vi fick mycket bra beröm av examinatorn.
 
Resten av dagen spenderades med att medverka vid två andra opponentskap och det var skönt att få bara få sitta och lyssna ett tag. Jag märkte verkligen hur kvalitén mellan olika arbeten kunde variera. 
 
Imorgon ska vi sätta oss med vårat arbete och kritiskt granska det samt försöka förutse vad vi kan tänkas få för frågor. Då vi lyssnade på 2 seminarium idag så snappade vi upp lite tips som vi kan applicera på vår uppsats. Har redan ändrat lite saker som vi tror vi kommer få som kommentarer.

Arkiv