Ändrade planer för hemresan

Ja, efter att ha suttit en stund på eftermiddagen och tänkt ur vilken väg jag ska köra hem via så bestämde jag mig för att kolla upp flyget lite mer ingående. En klar nackdel med bilresan är ju att totalpriset blir cirka 3500 med bränsle och avgifter, plus att det tar 11-12 timmar att köra upp. Jag skulle isåfall köra härifrån vid 10:30 och då komma till Stockholm under den värsta fredagsrusningen. Funderade därefter på att köra via Örebro, Västerås och sedan Gävle. Denna väg är kortare, men lägre hastighetsbegränsning.

Gick in på sas hemsida och hitta där ett direktflyg från Landvetter - Umeå för 1499:-. Rätt schysst pris med tanke på att det innefattar priority lane i säkerhetskontrollen, tillgång till lounge och dessutom 2 st baggage á 23 kg. Så då blev det den vilket innebär att jag istället tar tåget härifrån 10:51 på fredag till göteborg och sedan flygbuss till landvetter. Flyget går 14:00 och landar i Umeå 15:25. 16:25 går tåget till Övik och är då framme 17:28. Inte 22-00 som jag skulle ha kommit fram annars.

Det enda hindret som jag känner är om tåget skulle strula på något sätt. Men jag har återbetalningsbara biljetter och skulle det bli så så får jag helt enkelt ta en hyrbil från göteborg istället, slutpriset blir ungefär densamma isåfall.

Så det blev lite hastiga ändringar. =)

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg