Placeringar vfu

Så kom äntligen placeringarna för våran nästa vfu och jag fick precis den avdelningen jag ville ha, vilket jag ändå tycker är lite konstigt att jag lyckades pricka in faktiskt. Men men, det blir iallafall avdelning 83 som jag stationeras på i 10 veckor. Vilken del av denna avdelning det blir mer specifikt vet jag inte men ena delen är KAVA (Kirurgisk akutvårdsavdelning) och den andra delen är akut kirurgi inom t.ex. kärl och bröst. Där finns även en palliativ del främst med patienter som har metastaserad bröstcancer. Jag är ju intresserad av cancervård och sånt så det vore trevligt att hamna just på den delen, men båda verkar intressanta.
 
Arbetet på akuten rullar på, många vitalparametrar (eller parisar som det kallas här tydigen haha) och många stick har det blivit denna vecka. Successraten på sticken är varierande en jag kämpar på och försöker snappa upp olika tips när de är svårstuckna, för det är rätt vanligt. 
Hittills har det inte varit något "action" om man säger så. Men i går blev det en hjärtinfarkt och en akut dyspné som vi hade i akutrummen. Har som sagt mest varit på medicindelen och när jag frågade om jag bara skulle vara där så kikade vi på schemat och såg att jag hade 5 pass på medicin, och 5 pass på obs-enheten (typ som en akutvårdsavdelning) men ingenting på kirurgisidan. Som undersköterska har man betydligt mer att göra på kirurgsidan så vi fick påtala detta så att jag skulle få fler inskolningspass där. De hade lagt 5 pass på obsenheten, men jag menar.. Arbetet som är där är precis som ett avdelningsarbete (om inte mindre) och det är ju ingenting speciellt man behöver lära in som mnaa behöver 5 pass för att utföra.
 
 

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg