Intro på avdelningen

Var idag på introduktion på avdelningen. Blev en heldag med information om avdelningen i sig, lite uppdatering angående NCS och Vas. Svårt att få något intryck av avdelningen, det kändes lite mer omodern än t.ex. avd 42, typ läkarexpen var en gammal omgjort sal där det ekade. Avdelningen är indelad i två "ben" och på KAVA arbetar 2 sjuksköterskor och 2 undersköterska (som har hand om 6 pat vardera) och 1 ssk och undersköterska på kärlsidan (samt bröstcancer och hudcancer). Dessa två expar ligger på respektive "ben", vilket känns lite annorlunda eftersom man på 42an hade samma exp för båda sidorna, samt en egen del för HIA. Tyckte det kändes därför lite som man hade tätare sammanhållning på 42an... Men jag ska inte döma på förhand, för jag hade fullt upp med att kolla in allting annat också. =)
 
Skulle gått med en uska imorgon men pga föreläsning och repetition på skolan så fick det flyttas till torsdag kväll istället. Börjar sedan med att köra resten av veckan, därefter är det simuleringsövning på skolan på måndag. Ska bli intressant. 
 
Fick idag även förfrågan att ingå som studentrepresentant (2 från Halmstad, 2 från Varberg) i den grupp som ska arbeta med att utveckla sjuksköterskeprogrammet på högskolan. Tycker det verkar intressant då jag har en del idéer om vad man skulle kunna förändra, samt vad som är bra. En fördel är att jag arbetade med undersköterskor på akuten i somras som gick ssk-programmet via Umeå universitet, samt att jag har min syster som pluggar där, så jag har lite att jämföra med och kanske kan snappa upp något som jag tycker de gör bra.
 
Känner mig förövrigt sjukt otaggad på extrakursen just nu, får se om jag orkar med den. Ska ju vara inlämningsuppgifter varje vecka, och jag vet ärligt talat inte om jag har tid med det när man är på praktiken heltid och har uppgifter utöver det. Ja, jag vet att praktiken är 75% egentligen.. Men i praktiken innebär det att man är där 100 % de första veckorna och sen tar lite mindre på slutet. Detta för att man ska kunna ha lite spelmån om förhinder uppstår, typ sjukhus, att hämta in förlorade timmar. Synd bara att skolan istället räknar det som att man är där 4 dagar varje vecka, och alltid har 1 dag per vecka att lägga på uppgiften..

Senaste inläggen

Arkiv

Visa fler inlägg