Finito

Då var 18 veckor inom vården till ända, 10 veckors sommarjobb på akuten och 8 veckors praktik. Det var med blandade känslor jag stämplade ut för dagen. Skönt på ett sätt att man får träffa klassen igen och få gå tillbaka till att "bara vara" student några månader. Det kommer nog tag ett tag att smälta allting man varit med om, och kanske kommer man till en punkt där man får en överblick över hela praktikperioden. Tråkigt eftersom man lärt känna så många på avdelningen och liksom blivit en del av gänget, speciellt med handledarna. Vet inte om det det är för att jag har lätt att komma överens med folk, eller om jag haft tur att ha fått handledare som matchar mig bra... Men hittills har jag varit riktigt nöjd med båda mina placeringar. Framöver fylls dagarna av studier, och även om det är 100 % så sitter man långt ifrån dessa timmar och studerar. Vad ska man fylla dagarna med? Får försöka komma igång med träning och simning igen.

Hade hand om t1-studenten igår och jag tror och hoppas att hon tyckte det var en intressant dag. Det råkade vara väldigt lugnt på avdelningen just igår men hon fick en inblick i arbetet på sjukhuset, fick ta lite kontroller, hantera en PVK, hänga med på ronden etc etc. Sen blev det en timmes utbildning i hur man hanterar en subcutan venport (helt oplanerat eftersom jag inte visste att den skulle vara just den dagen på avdelningen). Att ha en student var även givande för mig, dels för att jag fick träna på undervisningsbiten men även för att man själv måste tänka till ett varv till när man ska göra något (exempelvis, "vad behöver jag veta om patienten för att kunna förklara detta för t1an") vilket gav mig lite infallsvinklar på saker och ting.

Härnäst följer ett läkemedelsberäknings-seminarium imorgon och nästa vecka har vi examinationsseminarium där vi ska presentera en specifik sjukdom från vår avdelning.

Arkiv