Anestesisjuksköterska?

Hela den här bloggen handlar om att jag ville utbilda mig till anestesisjuksköterska. Därav både namnet och en hel del inlägg. Saken är den att jag ganska länge nu varit intresserad av hjärtsjukvård eller onkologi (främst hjärtsjukvård) och det här med anestesi har känts mer avlägset ju mer jag tänkt på det. Visst finns det en hel del roliga saker med det och arbetar man på ett större sjukhus där thoraxkirurgi bedrivs så skulle man kunna alternera mellan anestesi och IVA.
Jag gillar akutsjukvård på ett sätt, vilket jag märkt under tiden jag arbetat på akutmottagningen i sommar. Där känns en tjänst på HIA/EVA med mottagningsarbete som väldigt intressant. Samtidigt tycker jag onkologi är ett intressant ämne eftersom jag tror man kan växa som människa väldigt mycket, men även att man kan göra en stor skillnad i en annan människas liv.

Både inom hjärtsjukvård och onkologi finns det möjlighet att gå vidareutbildning och bli specialistsjuksköterska. Inom hjärtsjukvård finns det ett antal extrakurser som jag tycker skulle vara intressant. Nåja, det är 1,5 år kvar av utbildningen så jag har tid på mig att fundera. =)
#1 - - SSK-student:

Nu förstår jag inte riktigt, anestesi är väl bara 1år? hur kan du ha 1,5? Hehe.

Svar: Som Amanda skrev så är det 1,5 år kvar av ssk-utbildningen. :-)
blivandeanessk.blogg.se

#2 - - Amanda :

Han har 1,5 år kvar av sin sjuksköterske utbildning. Efter det ville han specialisera sig inom anestesi men nu vet han inte riktigt, därav har han 1,5 år kvar på sig att fundera ;)

#3 - - Blivandessk.blogg.se:

Hej! Måste bara fråga.. Är det någon i er klass (T4) som ska ut i kommunen på VFU 2??

Svar: Hej. Det stämmer, tror det är 3 eller 4 stycken som har en delad prsktik. 5 veckor somatisk slutenvård och 5 veckor inom hemsjukvården.
blivandeanessk.blogg.se

#4 - - Blivandessk.blogg.se:

Då förstår jag. Vi får nämligen en student nästa vecka :)

Svar: Aha, vad trevligt. Det är en bra placering har jag intalat dem, trots att de var lite less över att ha delad.
blivandeanessk.blogg.se

Arkiv